Ruccola pesto

2015. április 17. - Citrom Disznó

6_pesto.jpg

Legtöbben a bazsalikomból, fenyőmaggal készült pestot ismerik, de elkészíthető ruccolából, petrezselyemből, spenótból, vagy akár sóskából is.

Ezúttal ruccolából készítettünk pestot pörkölt napraforgómaggal. Enyhén csípős, friss, klorofiles ízvilágúra sikerült. Örültünk neki.

W.

1_pesto.jpg

Hozzávalók:

30 g ruccola
40 g pirított napraforgómag bél
100 g olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítése:

Az összes alapanyagot egy edénybe teszem, és rúdmixerrel egyneműsítem.

2_pesto.jpg

3_pesto.jpg

Legutóbb baconos, paradicsomos papucsokat kenegettünk vele.

7b_nyelvecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr307374718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.