Baconos, paradicsomos papucs

2015. április 17. - Citrom Disznó

8_nyelvecske.jpg

Egy francia pékségben kóstoltam hasonló finomságot, csak ott nem volt rajta bacon, és a pesto is bazsalikomból készült. Muszáj volt megcsinálni itthon is egy kis tuninggal. Jól sikerült, alig vártuk, hogy egy kicsit kihűljön. A konyha megtelt az illatával ahogy gőzölgött, mohón mélyesztettük bele a fogunkat a ropogós rétegek alatt lágyan megbúvó ízorgiába.

W.

Hozzávalók:

250 g liszt
12,5 g élesztő (friss)
200 g víz
10 g só (1 teáskanál)
10 g cukor

4 szelet bacon
2 db közepes méretű paradicsom
200 g edami sajt

Elkészítése:

Kovászt készítek. 

1_kovasz.jpg

 Az élesztőt elkeverem a víz felével. 

2_kovasz.jpg

Hozzáadom a cukrot. 

3_kovasz.jpg

Annyi lisztet szórok bele, hogy sűrű palacsinta tészta állaga legyen.

4_kovasz.jpg

Pici lisztet szórok a tetejére, majd langyos helyen duplájára kelesztem.

5_kovasz.jpg

A maradék lisztből, a maradék vízből, a kovászból, a só hozzáadásával tésztát gyúrok.

1_nyelvecske.jpg
Jól kidolgozom, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztem.

2_nyelvecske.jpg

Ha megkelt 8 egyforma részre vágom. A darabokat kinyújtom ovális alakúra és 1 cm vastagra.

3_nyelvecske.jpg

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem az oválokat.

4_nyelvecske.jpg

Először minden darabra paradicsom karikákat teszek, majd fél szelet bacont.

5_nyelvecske.jpg

A nagy kockára vágott edami sajtból is kerül rájuk.

6_nyelvecske.jpg

220 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütöm.

7_nyelvecske.jpg

Ha igazán finomat szeretnék, akkor a tetejére egy sávban ruccola pestot kenek.

7b_nyelvecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr847374390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.04.19. 14:45:17

nagyon jónak tűnik, bár lehet egy kis pizzakrémet még a paradicsomkarika előtt tennék rá

Citrom Disznó 2015.04.20. 09:13:06

Biztos, hogy nem rontaná el, de a ruccola pesto a tetején elég intenzív ízű, így nem hiányzik alóla.