Sóskafőzelék

2015. április 16. - Citrom Disznó

13_soska_kesz.jpg

Furcsamód a sóska a gyerekkori kedvenc ételem. Szerencsére megterem a kertben is, idén már másodjára szüreteltünk belőle.

0_soska.jpg

Az első étel, amit készítettünk belőle természetesen egy főzelék volt, de a sóska remekül használható levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz sőt, még desszertekhez is.

M.

Hozzávalók:

500 g friss sóska (megtisztítva körülbelül 400 g marad belőle)
50 g vaj
200 g megtisztított, kockára vágott krumpli
80 g nádcukor
100 g tejföl
víz vagy savó

2_soska.jpg

Elkészítése:

A friss sóskát megtisztítom, ami abból áll, hogy eltávolítom a szárát és a középső vastag erét. Ezután megmosom beáztatva, többször cserélve rajta a vizet, majd lecsöpögtetem.

1_soska.jpg

A vajat felolvasztom egy fazékban.

3_soska.jpg

Hozzáadom a sóskát.

4_soska.jpg

Hagyom, hogy picit összeessen, majd felöntöm savóval. Vízzel is fel lehet önteni természetesen, de én most a sajtkészítésből visszamaradt savót hasznosítottam.

5_soska.jpg

A fazékba kerül a krumpli is.

6_soska.jpg

Rátekerem a sót.

12_soska_sozas.jpg

Megvárom, amíg megpuhul a krumpli, majd rúdmixerelem.

7_soska.jpg

Hozzáadom a tejfölt és a nádcukrot és újabb rúdmixerelés következik.

8_soska_kesz.jpg

Megkóstolom, ha szükséges, akkor még tehetek bele sót vagy cukrot.

9_soska_kesz.jpg

Ezúttal tejföllel és főtt tojással tálalom.

12_soska_kesz.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr177368098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.