Zelleres tört krumpli

2015. április 14. - Citrom Disznó

1_zelleres_tort_burgonya.jpg

A krumpli a legnépszerűbb köretnek való, sosem lehet megunni, de azért nem árt néha variálni egy kicsit. Kinyitottam a hűtőszekrényt, és megláttam a zellergumót és az angol zellert. A pirított zeller pörkölt diós íze jelent meg az ízlelőbimbóimon. Hmm...pont megfelelő lesz a tört krumpliba ízesítőként.

W.

3_zelleres_tort_burgonya.jpg

Hozzávalók:

1000 g meghámozott kockázott krumpli
70 g reszelt zellergumó
60 g apró kockára vágott angol zeller (szárzeller)
120 g apró kockára vágott hagyma
2 gerezd apró kockára vágott fokhagyma
30 g zsír (kacsazsírt használtam)
50 g száraz fehérbor

Elkészítése:

A kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje.

4_zelleres_tort_burgonya.jpg

A zsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a hagymát.

5_zelleres_tort_burgonya.jpg

Rászórom a fokhagymát.

6_zelleres_tort_burgonya.jpg

Rápirítom a reszelt zellergumót.

7_zelleres_tort_burgonya.jpg

Rálöttyintek egy kis száraz fehérbort.

8_zelleres_tort_burgonya.jpg

Újra lepirítom az egészet, majd mehet rá az apró kockára vágott zellerszár.

9_zelleres_tort_burgonya.jpg

Sózom.

10_zelleres_tort_burgonya.jpg

Borsozom.

11_zelleres_tort_burgonya.jpg

Leszűröm a megfőtt krumplit. A főzővizet nem érdemes kiönteni, mert elpazarolsz egy csomó jó ízt. Kóstold csak meg! Később főzelék vagy krémleves felöntéséhez remek lehet még.

12_zelleres_tort_burgonya.jpg

Krumplitörővel összenyomkodom, ha száraznak találom visszaöntök rá egy kicsit a főzővizéből.

14_zelleres_tort_burgonya.jpg

Belekeverem a lepirított, hagymás zellerféléket.

15_zelleres_tort_burgonya.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr167365044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.