Triplahagymás töltött csirkecombok

2015. április 14. - Citrom Disznó

14_triplahagymas.jpg

Néhány éve fejembe vettem, hogy telepítek egy kis medvehagymát a kert egyik árnyékos csücskébe. Idén tavasszal elég erősnek ítéltem meg az állományt, így apránként megkezdtük a szüretet. Persze csak kíméletesen, nem vágjuk le minden levelét, a tövestől történő kitépés fel sem merül, és ha megkezdődik a virágzás akkor már nem szedünk leveleket sem. Azt szeretném, hogy jobban elterjedjen azon a részen, nehezen sikerült elérni, hogy jól érezze magát a kertben a populáció.

Íme az első receptünk saját medvehagyma felhasználásával.Hagymát hagymával!

W.

2_triplahagymas.jpg

Hozzávalók:

8 db csirke felsőcomb filé
16 db szép, egészséges medvehagyma levél
8 szelet bacon
8 karika póréhagyma
2 szál újhagyma

bors

Elkészítése:

A csirkecombok filézésével kezdek, a csontok helyére kerül majd a hagymatekercs.

csontozas.jpg

A szalonna szeleteket egymás mellé, a vágódeszkára fektetem. Ráteszem a medvehagyma leveleket úgy, hogy teljesen elfedje a szalonnát. Ráhelyezek mindegyikre egy karika póréhagymát és egy darab újhagymát is.

3_triplahagymas.jpg

Felcsavarom a tekercseket.

4_triplahagymas.jpg

A húst megsózom, adalékmentes sót használok.

5_triplahagymas.jpg

Frissen őrölt borsot tekerek rá.

6_triplahagymas.jpg

Bőrös felével lefelé a deszkára helyezem a húsokat, mindegyik közepére kerül egy hagymatekercs.

7_triplahagymas.jpg

Fogpiszkálóval vagy fa nyársakkal megtűzöm.

8_triplahagymas.jpg

Bőrös felével fölfelé a tepsibe rakom őket.

9_triplahagymas.jpg

Alufóliával lefedem, és 180 fokon sütöm 45-50 percig.

10_triplahagymas.jpg

Ha letelt a sütés első fázisára szánt idő ellenőrzöm, hogy a hús kellően megpuhult-e.

11_triplahagymas.jpg

Meglocsolom a combokat a tepsi alján összegyűlt lével.

12_triplahagymas.jpg

Az alufóliát levéve, további 10-15 perc sütés következik 180 fokon, ilyenkor már a hőlégkeverést is rákapcsolom, ekkor alakul ki a ropogós bőr a csirkehúson. Ettől remek igazán.

13_triplahagymas.jpg

A pálcikák kivétele után félbevágva tálalom, jól látható a közepén a háromféle hagyma, ami átgőzölte a ropogós bőr alatt a húst.

15_triplahagymas.jpg

Zelleres tört krumplit és reteksalátát csináltam hozzá amíg sült.

1_triplahagymas.jpg

Büszkén szúrtam bele a villámat, hisz a medvehagyma benne a Mi kertünk termése.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr87361860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.