Reteksaláta

Igazi tavaszi ropogós frissesség gyorsan, olcsón, egyszerűen.

2015. április 14. - Citrom Disznó

A kedvenc piacomon rátaláltam egy jóféle zöldséges standra, ahol különlegesebb hazai zöldségféléket is meglehet kapni elérhető áron. Most a sárga héjú retek került onnan a kosaramba.

W.

retek_sali_1.jpg

Hozzávalók:

3 db piros retek
3 db sárga retek
1/4 db jégcsapretek
1/2 fej lilahagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve
1 kör extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítése:

Vékony szeletekre vágom a retekféléket és a lilahagymát is. A petrezselyemzöldjét összevágom. Egy tálban lazán összekeverem a hozzávalókat. Rálöttyintek egy kis extra szűz olívaolajat, és ráfacsarom a fél citrom levét. (Természetesen a magokat nem engem belemenni.) Közvetlen tálalás előtt ízesítem sóval, borssal. 

retek_sali_2.jpg

Triplahagymás csirkecomb filé mellé került zelleres tört krumpli társaságában:

1_triplahagymas.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr487365084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.