Zöldborsós galuska

2015. április 13. - Citrom Disznó

13_zoldborsos_galuska.jpg

Felmerült bennem, hogy a zöldborsókrémleves készítésekor, a passzírozás során a szitán fennmaradt zöldborsópüréből is készíthetnénk valamit, hiszen az íze remek, nem beszélve a rost tartalmáról, aminek élettani hatása nem elhanyagolható. Azt találtam ki, hogy sztrapacskának való galuskába használom fel krumpli helyett. Igen finom és látványos lett az eredmény.

W.

Hozzávalók:

200 g zöldborsópüré
230 g finomliszt
1 db tojás
2 dl víz
100 g füstölt szalonna
400 g tehéntúró
bors

Elkészítése:

A füstölt szalonnát apró kockára vágom, és egy serpenyőben pirítani kezdem.

1_zoldborsos_galuska.jpg

Ha aranybarnára pirult leszűröm róla a keletkezett füstös ízű zsírt.

2_zoldborsos_galuska.jpg

Íme a krémleves készítéskor a szűrőben maradt zöldborsópüré:

8_zoldborso_kremleves.jpg

Hozzáadom a tojást.

3_zoldborsos_galuska.jpg

A liszt is a keverőtálba kerül.

4_zoldborsos_galuska.jpg

Megsózom, megborsozom.

5_zoldborsos_galuska.jpg

A vízzel beállítom a megfelelő állagot.

6_zoldborsos_galuska.jpg

Összekeverem.

7_zoldborsos_galuska.jpg

Vizet forralok, amit szintén megsózok.

8_zoldborsos_galuska.jpg

A nokedliszaggatás közben néha belekeverek a gyöngyöző vízbe, hogy ne ragadjanak össze a galuskáim a főzés során.

9_zoldborsos_galuska.jpg

Ha megfőtt leszűröm, és hideg vízzel átmosom.

10_zoldborsos_galuska.jpg

A kipirított szalonnakockák füstös zsírjából egy serpenyőbe csurgatok néhány evőkanállal.

11_zoldborsos_galuska.jpg

Lepirítom rajta a borsós galuskámat.

12_zoldborsos_galuska.jpg

Túróval, tejföllel és a szalonnapörccel tálalom.

14_zoldborsos_galuska.jpg

 Igazán finom, könnyű, tavaszi vacsora lett a végeredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr487346094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.