"A kókuszgolyó"

2015. április 10. - Citrom Disznó

11_kokuszgolyo.jpg

W az újrahasznosítás mestere (is). "A kókuszgolyó" alapját is a korábbi sütésekből megmaradt, mélyhűtőben várakozó piskóta maradékok adják. Egyrészt ez való arra, másrészt a háztartási keksz szentségtörés. Mindenesetre...akár sima kókuszgolyót, akár az "A kókuszgolyó"-t készítjük rém egyszerű dolgunk van, és akármennyire is cikinek tartják egyesek, mindenki szereti. 

M.

Hozzávalók:

550 g maradék piskóta
100 g sárgabaracklekvár
100 g vaj
30 g kakaópor 
120 g meggylé
0,5 dl rum
meggy befőtt a golyók közepébe (meggy szezonban mézes rumba áztatott gyümölcs az igazi) 

1_kokuszgolyo.jpg

Elkészítése:

A piskótát, a vajat, a lekvárt, a kakaót és a rumot  összegyúrom.

4_kokuszgolyo.jpg

 Pici sót tekerek bele. 

3_kokuszgolyo.jpg

A meggylét fokozatosan öntöm hozzá, hogy a kívánt állagot elérjem. 

2_kokuszgolyo.jpg

Ha végeztem a gyúrással, a masszát folpackba csomagolom, és legalább 30 percre hűtőbe teszem.

Így lesz könnyen formázható.

5_kokuszgolyo.jpg

A golyók formázása következik.

6_kokuszgolyo.jpg

Az egyforma nagyságú golyók készítéséhez a masszát egyforma darabokra vágom. 

7_kokuszgolyo.jpg

A golyók közepébe 1-1 szem meggyet teszek.

8_kokuszgolyo.jpg

Egyformák.

9_kokuszgolyo.jpg

A golyókat meghempergetem a kókuszreszelékben.

10_kokuszgolyo.jpg

Ilyen szépek lettek közelről:

13_kokuszgolyo.jpg

És távolról:

11_kokuszgolyo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr917343056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.10. 17:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.