Tormahab

2015. április 07. - Citrom Disznó
tormhab_kesz.jpg
Ezt a receptet házi tormából lehet a legjobban elkészíteni. A tejszínhab és a tejföl megszelídíti a torma vad, csípős, földes ízvilágát, a mustár a savakat kiemelve komplexebbé teszi az egész ízélményt. Ez a legjobb dolog, ami a tormával történhet!

Párosíthatjuk füstölt hallal vagy hússal, adhatjuk házilag készült gravlaxhoz, vékony sonkaszeletekhez, céklasalátához. A lencsefélék, a tojás, az alma és körtefélék is igazán jó kiegészítői lehetnek.

Mi élesztő nélküli kenyereket mártogattunk bele, és retek salátát ettünk hozzá.
W.
 

Hozzávalók:

100 g tejföl
100 g tejszínhab
20 g mustár (a mustár minőségétől függően változhat a kellő mennyiség, minél kifinomultabb mustárt használsz annál kevesebb kell)
35 g házi ecetes reszelt torma

Elkészítése:

Elkeverem a tormát, a mustárt és a tejfölt, majd hozzáadom a tejszínhabot.

1_tormahab_alapanyagok_kever_hab.jpg
Óvatosan átforgatom, valószínűleg kellően sós, de azért egy kóstolás nem árt.
2_tormhab_elkever_kesz.jpg
Igazán bársonyos élményt ad, ráadásul az ecetestorma és a mustár savai stabilizálják a habot, nem kell félni hogy idővel összeesik.
3_tormhab_kesz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr767269081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.