Ecetes torma

2015. április 07. - Citrom Disznó

ecetes_torma_kesz.jpg

A Húsvétnak már vége, de attól még nem kell lemondani a torma fogyasztásáról. A házilag készített ecetes torma  sokkal intenzívebb, aromásabb ízű mint az ipari másolatai, nálunk szinte mindig van a hűtőben, amely remek úgy, ahogy van, de különböző mártások, mártogatósok alapjául is szolgálhat. Nagy kedvencünk a tormahab, ami egy valóban tökéletes kiegészítő.

W.

Hozzávalók:

1 db tormagyökér (hámozás után 225 g)
15 g só (adalék- és jódmentes)
30 g cukor
2 evőkanál ecet (10%-os)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj (lehet másfajta olaj is, de olívával a legfinomabb)

Elkészítése:

A kefével megmosott tormát meghámozom, és lereszelem. Fontos megtalálni a megfelelő dőlésszöget a reszeléshez, mert az erős rostokat jól fel kell aprózni.

1_ecetes_torma_pucol_reszel.jpg

Ráteszem a cukrot, a sót, az ecetet és az olívaolajat.

2_ecetes_torma_cukor_so_ecet_oliva.jpg

Jól összekeverem, átgyúrom. Csavaros üvegbe teszem, és letömörítem.

3_ecetes_torma_keveres_uveg2.jpg

Lezárom az üveget. Hűtőben hónapokig eláll. Intenzív aromájú, csíp rendesen. Nagyon fini. 

4_ecetes_torma_kesz.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr837255755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.