Húsvéti töltött nyúl linzi módra

2015. április 06. - Citrom Disznó
Félve hozakodtam elő az ötlettel Húsvét előtt, hogy készítsünk egy jó vadgombával töltött nyulat. Sejtettem, hogy falakba fogok ütközni ezzel a tervvel. Már halottam a lelki füleimmel a kőkemény érveket:
"De a nyúúúúúúsziiiiii ooolyan aaaaranyooooos!" 
A Mósziról hallottatok már? (Mókus + Nyuszi = Mószi vagyis Squirrel + Rabbit = Squabbit) 
15_linzer.jpg
Kénytelen voltam így megoldani a dolgot, de nem úsztam meg tejesen. Ennek a bejegyzésnek az írását is M sűrű "Jaj, de édi!", "Jaj, de aranyos!" felkiáltásai tarkították, amikor ilyen képet szerkesztett, mint ez:
16_linzer.jpgVagy ez:
9_linzer.jpg
Én mondom, nyulat (vagy nyúl formájú akármit) készíteni nő közelében NEM EGYSZERŰ!!! 

W.

Vaníliás linzer hozzávalói:

300 g liszt
200 g hideg vaj 
100 g porcukor
2 db tojássárgája
2 teáskanál házi vaníliacukor
1 db kezeletlen citrom reszelt héja

1_linzer.jpg

Kakaós-narancsos linzer hozzávalói:

200 g liszt
200 g hideg vaj
100 g cukrozatlan kakaó por
100 g porcukor
2 db tojássárgája
2 teáskanál házi vaníliacukor
1 db kezeletlen narancs reszelt héja

1_kakaos_narancsos_linzer.jpg

Gyömbéres linzer hozzávalói:

320 g liszt
160 g hideg vaj
160 g kristálycukor
2 db tojássárgája
6 evőkanál méz
4 evőkanál brandy
4 teáskanál citromlé
2 teáskanál reszelt gyömbér

1_gyomberes_linzer.jpg

Mindhárom tésztát ugyanúgy készítem el:

A hozzávalókat géppel összegyúrom. (Kézi gyúrásnál fontos a gyorsaság, hogy a tészta ne melegedjen át.)

2_linzer.jpg

Lefolpackozva a hűtőben pihentetem 30 percig, de napokig eláll így, tehát előre is el lehet készíteni.

3_linzer.jpg

4_linzer.jpg

5_linzer.jpg

Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtom, és kiszúrom - még leírni is rossz - nyúl alakúra.

7_linzer.jpg

A sütőlemezt szilikonos sűtőpapírral borítom, rápakolom a tapsifüleseket, és 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütöm.

8_linzer.jpg

A kihűlt nyulakat megtöltöm. 

10_linzer.jpg

A vaníliásat Kitti-féle* magtalanított ribizlilekvárral, a kakaósat mézes, limeos mogyoróvajjal, a gyömbérest pedig csokoládé ganache-zsal. 

12_linzer.jpg

*Kitti-féle: M anyukája által készített. (a képen a termék)

A mogyoróvajas töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük:

140 g mogyoróvaj
60 g méz
1 lime leve 

11_linzer.jpg

17_linzer.jpg

A csokoládé ganache hozzávalói:

120 g csokoládé
100 g tejszín 

A tejszínt felforralom, leveszem a tűzről, és elkeverem benne a csokoládét. Kihűtve töltöm a nyulakba.

18_linzer.jpg

A töltelékeket papírzsákból nyomom két linzinyúl közé.

13_linzer.jpg

19_linzer.jpg

14_linzer.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr807342666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.