Húsvéti füstölgéseink

2015. április 04. - Citrom Disznó

2_vegyes_kesz.jpg

Már kisgyermek korom óta rendszeresen vettem részt disznóöléseken. A vidéki rokonlátogatásainkat úgy időzítették a szüleim, hogy budapesti létemre megismerhessem ezen részét is a vidéki életnek. Nagyon érdekelt már akkor hogyan készülnek a Budapesten divatos felvágottaknál, gépsonkáknál, szalámiknál sokkal finomabb, ízesebb, illatosabb, szebb húsféleségek, amelyek a nagymamámnál és a vidéki rokonoknál az asztalra kerültek. Akkor még nem is sejtettem hogy amellett, hogy finomabbak, még sokkal, de sokkal egészségesebbek is. 

Az a gondosság, szeretet ahogyan az állatokkal bántak, a tisztelet a földdel és a terményekkel szemben, a rengeteg munka, ami szintén elengedhetetlen része a vidéki életformának, mind természetessé vált a számomra. Az ott élő emberek kedvessége, toleranciára való képessége, szeretete, fáradhatatlan kitartása, hagyomány tisztelete örökre meghatározta az életemet, amit ott tanultam a szerint élek, és dolgozom ma is.

1_vegyes_kesz.jpg

Békés-megyei emlékeim és jegyzeteim alapján készítettünk Húsvétra füstölt kolbászt, kenőmájast, hátaszalonnát, tokaszalonnát, tarját és karajt.

W.

Receptek:

Füstölt hátaszalonna

Füstölt tokaszalonna

Füstölt tarja és karaj

Füstölt kolbász

Füstölt házi kenőmájas

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr657308924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.