Füstölt tokaszalonna

2015. április 03. - Citrom Disznó

11_tokaszalonna_kesz.jpg

Hozzávalók:

2600 g tokaszalonna (3 db)
600 g só (adalék- és jódmentes)
25 g apróra vágott fokhagyma
egész bors
babérlevél

Elkészítése:

A tokaszalonnák bőrös felét megborotválom, nehogy sörték maradjanak rajta, mert szeretem megenni a bőrét is.

1_tokaszalonna.jpgA szalonnákat megformázom.

2_tokaszalonna.jpg

Előabálom 70-80 fokos vízben, amibe egész borsot és babért is teszek. Körülbelül 30-40 percet hagyom a fazékban, attól függően mekkora darabokat készítek.

3_tokaszalonna.jpg

Kiszedem a főzővízből a szalonnákat, és kihűtöm.

4_tokaszalonna.jpg

Összekeverem a sót és a fokhagymát.

5_tokaszalonna.jpgA keverékkel jól bedörzsölöm a szalonnákat.

6_tokaszalonna.jpg

14 napig tartom a fokhagymás sóban, közben 2 naponta átforgatom, és újra és újra bedörzsölöm. 

7_tokaszalonna.jpg

Ha letelt a 2 hét, lemosom, és áttörlöm. Elhelyezem rajta a spárgát, ami az akasztáshoz szükséges.

8_tokaszalonna.jpg

Mehet a füstölőbe.

12_tokaszalonna_kesz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr637337244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.