Füstölt hátaszalonna

2015. április 03. - Citrom Disznó

7_hataszalonna_kesz.jpg

Hozzávalók:

1600 g hátaszalonna
330 g só (adalék- és jódmentes)

Elkészítése:

A hátaszalonnát a kívánt méretre vágom. Minél kisebb darabokra vágjátok, annál nagyobb felületen éri közvetlenül a füst. Én leginkább főzésre fogom használni, így jól jön, ha jó füstös.

1_hataszalonna.jpg

Jó alaposan bedörzsölöm a sóval a szalonnákat.

2_hataszalonna.jpg

14 napig tartom sóban, eközben a darabokat 2 naponta forgatom, és dörzsölöm be ismételten sóval.

3_hataszalonna.jpg

A két hét letelte után a szalonnákról lemosom a sót, és áttörlöm őket.

4_hataszalonna.jpg

Elhelyezem rajta a spárgát, ami az akasztásához szükséges.

5_hataszalonna.jpg

Mehet a füstre.

8_hataszalonna_kesz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr637337218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.