Vörösbor-redukció

2015. március 29. - Citrom Disznó

4_vorosbor_redukcio_proba.jpg

Jó kiegészítője lehet sülteknek, pástétomoknak, sajtoknak. Mártásokba, pörköltekbe is kerülhet ízesítő anyagként.

Hozzávalók:

500 g száraz vörösbor
100 g cukor
50 g méz
100 g házi bodzabogyó szörp (bármilyen piros erdei gyümölcs szörpje illik hozzá)

Készítés:

Serpenyőben a cukrot barnára karamellizálom.

1_vorosbor_redukcio_cukor_karamellizalas.jpg

A vörösbor egy részével feloldom a karamellizált cukrot, majd a maradék bort is hozzáöntöm. Lassan beforralom. (A műveletet nem szabad siettetni, mert az kedvezne a keserű ízek kialakulásának.) 

1_vorosbor_redukcio_bor.jpg

Végül hozzáadom a mézet, egy pici sót és a szörpöt. Ezután már csak rövid ideig forralom.

3_vorosbor_redukcio_mez_so_szorp.jpg

A sűrűségét úgy ellenőrzöm, hogy hideg felületre cseppentem.

4_vorosbor_redukcio_proba.jpg

Befőttes üvegben vagy díszítő palackban sokáig eláll.

5_vorosbor_redukcio_toltes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr77314366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.