Ropogós bikatöke zöldségekkel

2017. július 19. - Citrom Disznó

01_bikatoke2.jpg

A rántott bikahere kóstolás sikerein felbuzdulva elkészítettünk egy másik, nyáriasabb változatot is. A herekorongokat lisztbe forgattuk, majd ropogósra sütöttük és sült zöldségekkel tálaltuk.01_bikatoke.jpg

Hozzávalók:

1 db sárgarépa

1 db citromsárga répa

1 db petrezselyemgyökér

2 db zellerszár

1 db paprika

mini fürtösparadicsom

2 evőkanál finomliszt

néhány csepp friss citromlé

olívaolaj

bors

Elkészítése:

A herék hártyáját bevágom és lefejtem.

03_bikatoke.jpg

Rásegítek késsel is ahol kell, akkor szép, ha nem szakad fel a hártya alatti állomány a pucoláskor. 

04_bikatoke.jpg

A megtisztított heréket karikára vágom.

11_bikatoke2.jpg

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségféléket. 

03_bikatoke2.jpg

Megöntözöm olívaolajjal, 

04_bikatoke2.jpg

Sózom, borsozom a zöldségeket és a herekorongokat is. 

05_bikatoke2.jpg

A zöldségeket 180 fokos sütőbe teszem 25-30 percre. A korongokat lisztbe mártom. 

06_bikatoke2.jpg

Enyhén olajozott serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. 

07_bikatoke2.jpg

Ez idő alatt elkészülnek a sült zöldségeim is. 

08_bikatoke2.jpg

Még forrón tálalom, néhány csepp citromlével frissítem a herekorongokat. 

09_bikatoke2.jpg

Mikrohajtásokat szórok rá, ezzel színesítve és frissítve a köretet.  

10_bikatoke2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr1112315709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.