Epres, rebarbarás kosárkák

2017. június 13. - Citrom Disznó

00_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Az utolsó lehetőség idén elkészíteni ezt a finomságot, hiszen az eper- és rebarbara szezon is a végét járja. Igazán egyszerűen összedobhatóak ezeket a kosárkákat, ám méltó befejezése egy kora nyári estének.

Hozzávalók:

12 darab kosárkához:

500 g leveles tészta
12 db papírkapszli
rizs
olaj a muffinforma kikenéséhez
liszt a tészta nyújtásához

A töltelékhez és tálaláshoz:

75 g rebarbara (pucolt súly)
35 g kristálycukor
50 g száraz rozé
100 g tejszínhab
80 g eperpüré
árvácska virágok

Elkészítése:

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom 3 milliméter vastagságúra, majd a muffin formához igazított méretű korongokat szúrok belőle. A mi formánkhoz 12 centiméteres átmérőre volt szükség.

02_epres_bodzas_kosarkak.jpg

Beleigazítom a kiolajozott formákba a tésztakorongokat.

03_epres_bodzas_kosarkak.jpg

Egy süthető papírkapszlit teszek minden tésztakosárka közepébe.

04_epres_bodzas_kosarkak.jpg

Színültig feltöltöm azokat rizzsel, így nem fognak púposodni, deformálódni.

05_epres_bodzas_kosarkak.jpg

180 fokon készre sütöm a kosarakat, ez 15-20 percet vesz igénybe. Akkor tökéletes, ha mindenhol teljesen ropogós. 

06_epres_bodzas_kosarkak.jpg

Kiborítom belőlük a rizst, és kiveszem a papírkapszlit is. Ügyelek arra, ne maradjon a kosárkában sem papír sem rizsszem. A rizst nem dobom ki, a következő sütésnél újra használható.  

07_epres_bodzas_kosarkak.jpg

 A cukrot karamellizálom egy serpenyőben. 

01_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Hozzáadom a meghámozott, feldarabolt rebarbarát.

02_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Felöntöm a rozéval és 30-60 másodperc alatt készre párolom.

03_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Az eperpüréből egy evőkanálnyit a rebarbarára csorgatok.

04_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Igazán kívánatos így a színe.

05_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

A maradék eperpürét összeforgatom a tejszínhabbal.

06_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Megtöltöm a kosarakat.

07_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

A tetejét megpakolom a rebarbarával, és teszek rá néhány bazsalikom hajtást.

08_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

Végül egy szép árvácskával teszem még kívánatosabbá.

20_rebarbara_eper_kosar_masolata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr1912457343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.