Palacsinta házi meggydzsemmel

2017. április 19. - Citrom Disznó

00_meggyes_palancsinta.jpg

Egy kis palacsinta mindig jól tud esni. Teljesen szokványos módon készítettük el, és Nóri édesanyja által készített meggylekvárral töltöttük, ettől lett igazán gyümölcsös, kellemesen savanykás. Tálaláskor szépen összecsavartuk a megtöltött palacsintákat, és egy árvácska virággal díszítettük. 

Hozzávalók:

3 db tojás
300 g liszt
300 g tej
300 g szénsavas ásványvíz
45 g kristálycukor
pici só
étolaj vagy vaj a sütéshez
meggydzsem
vaniliás porcukor

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba ütöm.

01_meggyes_palancsinta.jpg

Hozzáadom a cukrot.

02_meggyes_palancsinta.jpg

Egy kevés sóval alaposan elkeverem.

03_meggyes_palancsinta.jpg

Hozzáöntöm az ásványvíz felét.

04_meggyes_palancsinta.jpg

Jöhet egy adag tej is.

05_meggyes_palancsinta.jpg

A lisztet és a tejet felváltva adagolva csomómentes palacsintatésztát keverek.

07_meggyes_palancsinta.jpg

Jót tesz neki, ha hagyom állni 1 órát. A megmaradt ásványvízzel állítom be a végleges sűrűséget, és már kezdem is sütni. 

08_meggyes_palancsinta.jpg

A serpenyőt kikenem olajjal vagy olvasztott vajjal minden palacsinta előtt. Vajjal finomabb lesz, ám ilyenkor alacsonyabb hőfokon kell sütni, hogy a vaj ne égjen meg.

09_meggyes_palancsinta.jpg

A palacsintákat megkenem a dzsemmel, majd feltekerem.

10_meggyes_palancsinta.jpg

A tálalásnál 2 palacsintát tekerek egymás köré, meghintem vaníliás porcukorral. Egy árvácskával teszem igazán kívánatossá a desszertet.

11_meggyes_palancsinta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr6012372925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Attilajukkaja 2017.04.20. 09:02:03

Ebben a posztban a tálalás az, ami igazán felhívja magára a figyelmet.