Töltött paprika sütőben

2015. augusztus 05. - Citrom Disznó

18_toltott_paprika.jpg

Töltött paprika néhány egészen pici változtatással. A húsgombócba zabpelyhet tettünk, sütőben készítettük el, és egy kis bazsalikommal bolondítottuk meg. Kevesebb munkával jár elkészíteni, mint a hagyományos kistestvérét, és sokkal teltebb ízei vannak.

W.

Hozzávalók:

5 db paprika
400 g darált marhahús
50 g füstölt szalonna
35 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
fahéj
őrölt koriander
római kömény
fűszerpaprika
chili

bors

1 liter paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
lestyán
friss bazsalikom

bors

pár szem koktélparadicsom
bazsalikom levelek

Elkészítése:

A paprikákat kicsumázom.

2_toltott_paprika.jpg

Elkészítem a tölteléket. A darált marhahúsra ráteszem a hagymát és a fokhagymát. 

3_toltott_paprika.jpg

Belekerülnek a tojások.

4_toltott_paprika.jpg

Fűszerezem: só, bors, fahéj, őrölt koriander, római kömény, paprika és chili kerül bele.

5_toltott_paprika.jpg

A kockára vágott szalonnát is beleteszem.

6_toltott_paprika.jpg

Jöhet a zabpehely is a masszába. 

7_toltott_paprika.jpg

Jól összedolgozom. 

8_toltott_paprika.jpg

Megtöltöm a masszával a paprikáimat, és szépen sorban lerakom őket egy tepsibe. 

9_toltott_paprika.jpg

Egy tálba öntöm a házi paradicsomsűrítményt. 

10_toltott_paprika.jpg

Beleteszem a sót,  a fokhagymát, a borsot és a lestyánt.

11_toltott_paprika.jpg

 A frissen vágott bazsalikomot is beleszórom.

12_toltott_paprika.jpg

Jól összekeverem. 

14_toltott_paprika.jpg

Ráöntöm a tepsiben várakozó töltött paprikákra.

15_toltott_paprika.jpg

A tetejét sárga koktélparadicsomokkal és bazsalikomlevelekkel díszítem. 180 fokos sütőben 70 perc alatt készre sütöm. 

16_toltott_paprika.jpg

Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítem. 

19_toltott_paprika.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr417674394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.08.06. 10:15:38

Hmm... Ígéretesnek tűnik, bár elég más ízvilágúnak, mint a szokásos.

nohabgm63 2015.08.06. 16:18:42

Kölessel szoktam készíteni, és szerényebben fűszerezem, főleg ilyenkor. Hadd éljen, sőt tomboljon a friss paradicsom es a paprika.